Lennart Hallström spelar Djembe i flera olika musikgrupper i Stockholm, och har spelat till afrikansk dans, undervisat och gjort läromedel för djembespel sedan 1994.

Från att enbart ha intresserat sig för traditionellt trumspel till västafrikanskt dans har han på senare år spelat mer till kurser i modern dans och frigörande dans, samt
till dansfester och diskotek med sin renodlade trumgrupp 'Drums4Dance'.

Han har även samarbetat med olika trubadurer under årens lopp, och har då utvecklat ett mer finstämt och lyhört spel som nu kommer till sin rätt i JORDTON, där närvaron och inkännandet är det centrala. Den helande kraften i trummans pulserande rytmer är här i gott sällskap.Lennart har sitt DJEMBE CENTER i Stockholm, med egen kurslokal, trumbutik och inspelningsstudio. Han både säljer, bygger och reparerar djembetrummor och har producerat en mängd läromedel för djembespel som används över hela världen:

  • 'Afrikanska Trumrytmer' är en lärobok med 3 Exempel-CD för den som på allvar vill ägna sig åt den västafrikanska djembetrumman. Det finns även en Studiehandledning till läroboken för studiecirklar och kursledare.

  • 'Lär dig spela Djembe' är en renodlad nybörjarbok med Exempel-CD som lär dig de enklaste grunderna för djembespel.

  • 'Övnings-CD-serien' består av 10 olika CD med afrikanska trumrytmer avsedda att öva till, för den som saknar någon att spela med.

  • 'Notation Playback' är ett gratis dataprogram för PC som arkiverar och spelar upp dina noterade djemberytmer. Kan laddas ner direkt från hemsidan.


Läs om djembetrummor, afrikanska rytmer och trumkurser på Lennarts hemsidor:

Foto: Eva ?  ©   Copyright 2003 JORDTON